+47 930 07 405 grace@graceadelaide.no

Sunny har vært klient hos meg i lang tid og har hatt en enorm utvikling og endring i måten å se seg selv på, og å takle livets mange utfordringer.

I dag kom hun for hun hadde begynt å føle seg utrygg hjemme etter at yngste sønn flyttet ut. Hun er engstelig på kvelden og når hun skal sove. Hun var hus-redd/mørkeredd som liten, men hadde klart å legge det fra seg da hun selv fikk barn. (Kanskje overført til sine barn igjen?).

O forsamtalen fortalte Sunny blant annet at familien hennes hadde vært på besøk hos venner og de hadde overnattet der. Hun har i senere tid fått minner om en eldre gutt (sønnen i huset) som kom til henne da hun sov, og befølte henne. Hun våknet av at han dro av henne dyna, og hun turde ikke si noe da han tok på henne. Dette hadde Sunny fortrengt, men det har kommet frem i samtaler de siste gangene hun har vært hos meg.

I konstellasjonen ble det tydelig at følelsen av utrygghet kom fra egenopplevd traume av seksuell vold etter hendelsen med den eldre gutten.

Det kom klart frem at de voksne som skulle passe på, og trygge henne ikke hadde gjort det, men av en eller annen grunn snudd ryggen til. Det kunne se ut som om de hadde en viss kjennskap til det som skjedde, men skøyv følelsen av dårlig samvittighet bort. 

Min tanke er at foreldrene er tilknytningsskadet, og ikke var i stand til å takle problemene. Klienten kommer fra en familie med høy status i samfunnet og der fasade er viktig.

Det er første gang klienten ser at dette var et seksuelt overgrep. Representanten for klienten på den tiden da det skjedde (5-6 år) sto med bena i kryss. Hun sa det var viktig for henne at hun knep igjen alt hun kunne. Hun var redd og usikker og kalte gutten for dumming.

Intensjonen var hele tiden klar på hva som hadde skjedd, og at det ikke måtte legges lokk på lengre. Det tok litt tid før klienten klarte å ta inn over seg og anerkjenne hendelsen. I sluttbilde sto klient, intensjon og klient som lita jente tett sammen.

Kontakt meg / Book tid

Ønsker du å komme i kontakt med meg kan du ringe, sende e-post eller kontakte meg gjennom kontaktskjema.

Besøksadresse:
Herik Ibsens gate 28 (Inngang fra Huitfeldts gate),
0255 Oslo

Telefon

+47 930 07 405

E-post

grace@graceadelaide.no

Grace Adelaide AS © 2021

Personvernerklæring

Pin It on Pinterest

Share This